Приветствую Вас Гость!
Суббота, 20.04.2024, 01:15
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Наш опрос

Кто должен быть мэром города?
Всего ответов: 179
Скрипты,шаблоны для uCoz

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

 

Календарь

«  Апрель 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Главная » 2014 » Апрель » 4 » Местные власти еще не начинали подготовку к выборам
14:12
Местные власти еще не начинали подготовку к выборам

Протягом березня 2014 р. помітної діяльності органів влади на місцях щодо підготовки до проведення позачергових виборів глави держави зафіксовано не було. У багатьох випадках це пов’язано з продовженням кадрових змін в системі місцевих органів виконавчої влади та загрозою зовнішньої інтервенції з боку Російської Федерації, тобто чинниками, які мають першочергове, порівняно з підготовкою до виборів, значення.

 

У Донецькій області в поодиноких випадках органи місцевого самоврядування створюють спеціалізовані робочі групи та ініціюють інформаційно-просвітницькі кампанії щодо перевірки виборцями даних Державного реєстру виборців. Приміром, виконавчий комітет Макіївської міської ради затвердив склад робочої групи із організації повноважень органів місцевого самоврядування, передбачених Законом України «Про вибори Президента України». Втім, ці заходи місцевих органів влади в області поки не набули в області масового характеру.  Досить повільно йде підготовка до проведення виборів також в Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Черкаській, Чернівецькій областях.

 

В основному підготовка місцевих органів влади до виборів полягає у відведенні місць та обладнанні дошок оголошень і стендів для розміщення агітаційних матеріалів (див. нижче), уточненні відомостей Державного реєстру виборців, інформуванні виборців про необхідність перевірки відомостей про себе у Державному реєстрі виборців (Харківська область), проведенні нарад щодо підготовки до виборів (в окремих областях, наприклад, Херсонській), проведенні перевірок наявності необхідних умов для роботи виборчих комісій (Вінницька область).

 

Згідно із Законом «Про вибори Президента України» місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування до 5 березня 2014 р. повинні були відвести місця та обладнати стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Згідно з наданою регіональними відділеннями ВГО КВУ інформацією, цей обов’язок були виконано відповідними органами влади далеко не в усіх регіонах.

 

Так, відповідні рішення було прийнято органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Вінницької, Волинської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Харківської, Чернівецької областей. У Донецькій області Донецька, Авдіївська, Краматорська, Дзержинська міські ради так і не прийняли відповідні рішення, тоді як Ясинуватська, Артемівська, Горлівська, Красноармійська, Селидівська, Мар’їнська, Торезька міські ради прийняли рішення із порушенням строків, передбачених Законом України «Про вибори Президента України».

 

Аналогічна ситуація мала місце і в Луганській області, де у Свердловську, Ровеньках, Красному Лучі, Краснодоні, Антрациті, Алчевську ці рішення прийнято не було, а в деяких містах (Рубіжне, Лисичанськ, Брянка) їх було прийнято із запізненням. В Івано-Франківській області дошки та стенди належним чином не обладнано – на них все ще розміщено матеріали комерційної реклами.

 

КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ

Просмотров: 521 | Добавил: NikaTV | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
RotaPost - Эффективная реклама в блогах